Rezectia Apicala

[fusion_builder_container backgroundcolor=”” backgroundimage=”” backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderstyle=”” paddingtop=”20px” paddingbottom=”20px” paddingleft=”0px” paddingright=”0px” menu_anchor=”” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”3_4″ last=”no” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_title size=”3″ content_align=”left” style_type=”double solid” sep_color=”” class=”” id=””]Ce este rezectia aplicala?[/fusion_title][fusion_text]Rezectia apicala face parte din modalitatile chirurgicale prin care putem salva un dinte infectat. La CMI TANASESCU ROCSANA medicul nostru chirurg va va ajuta sa pastrati in gura dinti care altfel ar fi trebuit extrasi.

Desi exista numeroase proceduri terapeutice pentru a salva un dinte infectat, rezectia apicala este una dintre cele mai des practicate. Rezectia apicala presuspune indepartarea pe cale chirurgicala a infectiei localizate la varful radacinii unui dinte.[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] Rezectie Aplicata[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]rezectie_bannerRezectia apicala face parte din modalitatile chirurgicale prin care putem salva un dinte infectat. La CMI TANASESCU ROCSANA medicul nostru chirurg va va ajuta sa pastrati in gura dinti care altfel ar fi trebuit extrasi.

Ce este rezectia apicala ?

Desi exista numeroase proceduri terapeutice pentru a salva un dinte infectat, rezectia apicala este una dintre cele mai des practicate. Rezectia apicala presuspune indepartarea pe cale chirurgicala a infectiei localizate la varful radacinii unui dinte.

rezectie_1

De ce trebuie sa fac rezectie apicala?

De obicei atunci cand se indica o rezectie apicala aceasta procedura este singura care mai poate salva dintele. Amanarea procedurii sau refuzarea ei duce in scurt timp la marirea infectiei si transformarea acesteia intr-un abces dentar sau chiar de maxilar. In aceste cazuri dintele va necesita extractie.

Daca li se permite o perioada indeajuns de lunga sa evolueze infectiile se pot transforma in chisturi. Se cunosc si cazuri in care aceste chisturi pot evolua nefavorabil (tumori), unele dintre ele cu potential de a se transforma in tumori maligne (cancer al cavitatii orale).

Dupa examinarea dintelui bolnav clinic si radiologic (radiografii pe care le putem executa in clinica noastra) va vom explica optiunile si alternativele pe care le aveti pentru tratatarea dintelui. Dupa decizia de tratament prin rezectie apicala se poate programa interventia propriu-zisa.

Care sunt etapele rezectiei apicale?

Rezectia apicala se realizeaza intr-o singura sedinta de aproximativ 1 ora si implica urmatorii pasi:

  • Administrarea unui anestezic local astfel incat dumneavoastra sa nu simtiti absolut nimic. Dupa cateva minute este verificata instalarea anesteziei. Ulterior se indeparteaza gingia temporar de pe dinte astfel incat sa avem acces la osul de dedesubt.
  • Este identificata zona infectata si este indepartat tesutul infectat.

rezectie_2

  • Uneori varful radacinii care a provocat infectia se indeparteaza si el si se inchide ermetic dintele pentru a nu mai permite trecerea microbilor in os.
  • Se aplica mici suturi si pacientului ii sunt oferite instructiuni postoperatorii si o reteta.

rezectie_3

  • Dupa aceasta interventie este nevoie sa reveniti in clinica de inca 3 ori. Prima data a doua zi dupa interventie pentru un control de rutina. A doua programare este dupa o saptamana pentru indepartarea firelor de sutura. A treia programare este peste 6 luni pentru a verifica radiologic vindecarea si refacerea osului pe zona infectata.

rezectie_5

Inainte de a va hotari sa extrageti un dinte sunati-ne la 0744481322 sau 0244524704 si in cadrul unei consultatii vom stabili ce putem face pentru a salva dintele dumneavoastra.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns