Implant dentar – ce este el?
Implant dentar – rădăcină artificială din titan folosită în protetica dentară pentru a înlocui dinții care lipsesc prin coroane, punți sau proteze ancorate pe aceasta.
Implantele sunt fabricate din aliaje speciale ale titanului deoarece acest material este perfect compatibil cu organismul uman, necoroziv și extrem de usor.
Așa cum se observă în imaginea alaturată implantul dentar este similar unei rădăcini artificiale. In general se creaza confuzii deoarece pacienții inteleg prin implant tot ansamblul descris mai sus. Practic, pentru a obtine o restaurare pe implant avem nevoie de urmatoarele elemente:
- Implantul
- Bontul Protetic
- Coroana pe Implant
Plasarea implantului se face in faza chirurgicală a tratamentului prin implante. Practic medicul chirurg implantolog va plasa implantul in osul dumneavoastra alveolar în locul rădăcinii dintelui lipsă. În anumite cazuri se poate plasa și o coroană provizorie peste implant. Vindecarea are loc in cateva zile, însă implantul poate fi folosit pentru ancorarea coroanei dentare de-abia după o perioda de 3 – 6 luni, timp în care osul crește in jurul implantului și îl stabilizează (osteointegrare). După faza de osteointegrare implantul se simte ca și rădăcina unui dinte natural.
O să mă doară aplicarea implantului?
Aplicarea unui implant dentar este unul dintre cele mai usoare proceduri chirurgicale. Chiar dacă lucrurile par complicate, aplicarea implantelor este mai simplă chiar decat o extractie ușoară. Se practică o anestezie și se așteaptă câteva minute până se obține anestezierea completă a gingiei și a osului. Se practică apoi o incizie și se aplică implantul în os. Procedura se execută cu instrumentar chirurgical specializat (fizodispenser NSK) în condiții de maximă sterilitate. Întreaga procedură durează efectiv 20 – 30 de minute pentru un implant (cam tot atât durează și pregătirile preoperatorii).
După intervenție…
După un implant dentar veți primi o serie de indicații postoperatorii precum și o rețetă cu medicamente care să vă asigure un confort postoperator maxim. Vindecarea gingiei survine în cateva zile. În toată această perioada veți fi supravegheat de medicii noștrii astfel încat să ne asigurăm că lucrurile decurg perfect pentru dumneavoastră.
După faza de vindecare se trece la faza protetică. Aceasta constă în aplicarea pe implant a bontului protetic.
Ulterior se trece la faza de amprentare și se confecționează coroana protetică pe implant. Din acest punct sedințele sunt foarte asemanatoare cu cele ale confecționării unei coroane dentare clasice.
Alte Aspecte
Se pot aplica implante fiecarui adult care are o stare de sanatate moderata sau buna. Nu se pot aplica implante copiilor si adolescenților datorită creșterii incomplete a oaselor maxilare. De asemenea se contraindică aplicarea implantelor la pacienți cu o stare gravă de sănătate ( cancer, diabet de tip I etc) precum și alcoolicilor sau consumatorilor de droguri.
Chiar dacă implantele sunt mai scumpe, la o analiză mai atentă ele sunt, de fapt, soluția mai economică. Asta deoarece, dacă, de exemplu, alegem planul de tratament prin implant este nevoie de o singură coroană de acoperire. Dacă, însă alegem planul de tratament prin punte dentară, este nevoie de o lucrare protetică formată practic din trei elemente (vezi exemplul în imaginea de mai sus).
În acest sens, la CMI Dr. TĂNĂSESCU ROCSANA sunt prețuri accesibile precum și posibilitatea de a plăti în rate. Înainte să vă gandiți că nu vă puteți permite tratamentul prin implante dentare, sunați-ne și programați-vă pentru a afla care sunt opțiunile de tratament.
Furnizori implante dentare
La CMI Dr. TĂNĂSESCU ROCSANA folosim implante de cea mai bună calitate recunoscute internațional (Implantium, MIS, Ankylos, Nobel Biocare).
Acest lucru adăugat la priceperea și experiența medicilor care lucrează la noi vă ofera dumneavoastră garanția unor lucrări de cea mai bună calitate care să vă ofere satisfacții pe termen lung.